Fler bilder

Köln Kölsch Style Ale Yeast, Lallemand

49,00 kr

Tillfälligt slut i lager.

Köln Kölsch Style Ale Yeast, Lallemand
Tysk alejäst i Kölsch-stil från Danstar/Lallemand. Trivs efter återfuktning bäst i aletemperaturer. Startar på ca 24-36 timmar. Jäsningen kan ta ca 7 dagar, vilket är en aning längre än många andra jästsorter, men ändå karakteristiskt för denna jästsort. Ger speciellt vid lägre jäsningstemperaturer ett öl med neutral smak och framhäver ölets humling. Högre jäsningstemperatur ger mer fruktiga estrar.


Attenuation (utjäsning): Medium-Hög
Alkoholtolerans: 9%
Flockulering: Medium-Hög
Användning: Kan strös torr över vörtens yta. Rör om efter 30 minuter.
Dosering: 1g/l (1 påse räcker till 11 liter - om OG är över 1.050, använd 2 påsar).
Rekommenderad jästemperatur: 12-20°C.
Innehåll: Öljäst, Emulgeringsmedel E491, 11 g.