Fler bilder

Voss Kveik Ale Yeast, Lallemand

59,00 kr
Dela upp betalningen
från 6 kr/månad

Voss Kveik Ale Yeast, Lallemand
Kveik är ett norskt ord för jäst. Traditionellt har kveik konserverats genom torkning och sedan fått gå från generation till generation. LalBrew Voss -sorten kommer från Sigmund Gjernes i Voss, Norge.
Har mycket brett temperaturområde (25-40°C). Mycket snabb jäsning (2 dagar) kan åstadkommas vid det optimala temperaturområdet 35-40°C. Smaken ändras väldigt lite över hela temperaturområdet.
Passar till farmhouse ales i norsk stil och till neutrala ales där snabb jäsning önskas.


Attenuation (utjäsning): Medium-Hög
Alkoholtolerans: 12%
Flockulering: Mycket hög
Användning: Kan strös torr över vörtens yta. Rör om efter 30 minuter.
Dosering: 0,5-1g/l (1 påse räcker till 22 liter - om OG är över 1.050, använd 2 påsar).
Rekommenderad jästemperatur: 25-40°C.
Innehåll: Öljäst, Emulgeringsmedel E491, 11 g.