Fler bilder

Wit Belgian Wit-Style Ale Yeast, Lallemand

49,00 kr
Dela upp betalningen
från 6 kr/månad

Wit Belgian Wit-Style Ale Yeast, Lallemand
Rätt så neutral jäst, som lämpar sig till de flesta veteölsorter. Estrar och fenoler är lägre än hos de mer traditionella hefeweizen-jästerna (Som t.ex. Munich Classic). Wit ger en klassisk profil med banan- och kryddaromer, men lämnar ändå utrymme för bryggarens egna smaktillsättningar, såsom ju ofta är fallet med belgiska öl.


Attenuation (utjäsning): Medel
Flockulering: Låg
Användning: Kan strös torr över vörtens yta. Rör om efter 30 minuter.
Dosering: 0,5-1g/l. 1 påse räcker till 22 liter (över 1.050 OG: Använd 2 påsar).
Rekommenderad jästemperatur: 17-22°C.
Innehåll: Öljäst, Emulgeringsmedel E491, 11 g.