Fler bilder

Authentic IPA

20 l ~6 vol-%

Bakgrund: De engelska trupperna i Indien behövde öl. Detta skeppades från England till Indien och för att klara resan behövde ölet vara mycket maltigt, starkt humlat och med hög alkoholhalt. Coopers TC Brew A IPA kan lätt anpassas så att du får ett öl som liknar 1800-talets IPA.

Ingredienser

  • 1 x 1,7kg TC Brew A IPA
  • 2 x 500g Light Dry Malt
  • 500g Dextrose
  • Valfri extra alejäst
  • Carbonation drops

Färg: Koppar
Beska: Hög
Kropp: Medium

 

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Tillsätt Light Dry Malt och 2 liter hett vatten i jäskärlet. Rör om.
    Tillsätt ölsatsen och 500g dextros i jäskärlet. Rör om.
    Kontrollera temperaturen och fyll på med varmt eller kallt vatten för att nå 20 liter och 21°C. Rör om.
    Strö torrjästen (jästen från ölsatsen + extrajästen) över ytan i jäskärlet och sätt på locket.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i rumstemperatur.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
    Om du tillsätter torra ingredienser (som t.ex. Light Dry Malt) i jäskärlet, lyft upp jäskärlet och snurra runt så att ingredienserna löses upp (ca 30 sekunder). Detta minimerar klumpar. Några klumpar är dock inte så farligt. De löser nog upp sig med tiden.

     
  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare

Ingredienser som behövs