Fler bilder

Brew de Ale ze Bub

8,5 l ~6,5 vol-%

En Amerikansk IPA-trogen öltyp. Besk, djärv och välhumlad. Ljus malt tjänar här som en passande motvikt till humlens komplexitet, vilket är klassiskt för stilen. Citrustoner, blommig med inslag av tall och kåda med en beska som dröjer sig kvar. Allt handlar om humle i det här ölet.

Ingredienser 

  • 1 x 1,3kg Mr Beer Diablo IPA
  • 1 x 250g Mr Beer malt extract - Pale
  • 12g Centennial pellets
  • Carbonation Drops

Färg: Koppar
Beska: Hög (70 IBU)
Kropp: Medium

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Koka upp 0,5 liter vatten i en kastrull (~2 l).
    Tillsätt Centennial humle och koka i 10 minuter.
    Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.

    Tillsätt ölsatsen och maltextraktet i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen över ytan och sätt på locket.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 21°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare

Ingredienser som behövs