Fler bilder

Oval Office Honey Amber

8,5 l ~7,2 vol-%

En riktig susning gick genom Washington DC och hela världen då Vita Huset bryggt sina egna öl. Detta är vår tolkning av deras honungs-Ale. En subtil honungssmak ger ett skarp genmäle till den starka maltbasen i hjärtat av detta bärnstensfärgade ale. Fugglehumle lägger ytterligare komplexitet till profilen och den traditionella engelska jästen gör resultatet rent och sannt. Vandra ut på East Lawn, ta av dig skorna, smutta några kalla och bara chilla...

Ingredienser 

  • 1 x 1,3kg Mr Beer Northwest Pale Ale
  • 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Smooth
  • 250g Honung (efter egen smak)
  • 12g Fuggles pellets
  • 1 x 11g Safale S-04 Dry Yeast
  • Carbonation Drops

Färg: Bärnsten
Beska: Medium
Kropp: Tung

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Koka upp 0,5 liter vatten tillsammans med Malt Extract Smooth i en kastrull (~2 l).
    Tillsätt 12g Fuggles humle och koka i 10 minuter.
    Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.

    Tillsätt ölsatsen och honungen i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen (S-04) över ytan och sätt på locket. Spara jästen från ölsatsen i kylen som reserv.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare

Ingredienser som behövs