Defibrillator
8,5 l ~6,8 vol-%
Varning: Detta öl är mycket mörkt. Passar utmärkt att smutta på en kall natt, efter ett hård arbetspass eller helt enkelt när du vill luta dig tillbaka och koppla av.
Ingredienser
- 1 x 1,3kg Mr Beer Winter Dark Ale
- 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Robust
- 250g Mörkt socker (välj något du tycker om)
- Carbonation Drops
Färg: Svart
Beska: Medium/Hög
Kropp: Tung
-
Steg 1: Blanda
Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.
Tillsätt ölsatsen, maltextraktet och sockret i jäskärlet.
Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
Strö torrjästen över ytan och sätt på locket.
Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
-
Steg 2: Brygg
Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.