Fler bilder

Heavy McWee

8,5 l ~7,2 vol-%

När de kalla vindarna sveper över hedarna längtar du efter en rejäl öl att värma dig med. Maltiga karamelltoner dominerar den här mörkbruna skönheten. Jordnära komplexitet förstärker den inledande upplevelsen av stenfrukter och den kraftigt värmande alkoholen. Du behöver inte bära kilt för att värmas av det här ölet.

Ingredienser 

  • 1 x 1,3kg Mr Beer Bewitched Amber Ale 
  • 2 x 250g Mr Beer Malt Extract - Smooth
  • 1 x 11g Safale S-04 Dry Yeast
  • Carbonation Drops

Färg: Brun
Beska: Medium
Kropp: Tung

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Tillsätt ölsatsen och maltextraktet i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen (S-04) över ytan och sätt på locket. Spara jästen från ölsatsen i kylen som reserv.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare