Fler bilder

Churchill's Bulldog

8,5 l ~6,5 vol-%

Känd för sina 'bittericismer', avslutar denna blom-fruktiga Brown Ale varje klunk med en fast avslutning. Churchill sade en gång att Bulldog Brown Ale är den värsta sortens öl... om man inte räknar med alla de andra brown ale som det försökts med nu och då. Trots det:
"We will make it whatever the cost may be. We will make it in our sheds, we will make it in our laundries, we will make it in our kitchens and in our bathrooms. With hints of spice and chocolate, and rolling flavours of fruit cake and roasted malts, never, has so much, been given to so many, by so few."

Ingredienser 

  • 1 x 1,3kg Mr Beer Churchills Nut Brown Ale
  • 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Pale
  • 1 x 28g Styrian Golding pellets
  • 1 x 11g Lallemand Nottingham Dry Yeast
  • Carbonation Drops

Färg: Brun
Beska: Medium/Hög
Kropp: Medium/Tung

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Koka upp 1 liter vatten tillsammans med Malt Extract Pale i en kastrull (~4 l).
    Tillsätt halva påsen Styrian Golding humle och koka i 5 minuter.
    Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.

    Tillsätt ölsatsen i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen (Nottingham) över ytan och sätt på locket. Spara jästen från ölsatsen i kylen som reserv.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 18-22°C som möjligt.


    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
    Ungefär vid dag 7 (när skummet sjunkit ihop), tillsätt resten av humlen i jäskärlet. (Vi rekommenderar att lägga humlen i en kokpåse el.dyl.)
    Börjande från dag 10, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.
    FG-värdet bör bli ca 1008-1012.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare

Ingredienser som behövs