Fler bilder

Prescription Pils

8,5 l ~5 vol-%

Känner du dig blek? (blek = pale, get it?) Prescription Pils är det perfekta elixiret för din törst. Byggd på en bädd av ohumlat ljust maltextrakt, så du kan förvänta dig en medelfyllig pilsner med gyllene halmfärg. Dess söta maltkryddiga smak följs av en torr finish och en hälsosam dos av blommiga aromer med inslag av citrus. Efter din första Prescription Pils kommer du bara att vårda om din nästa. Ingen anledning att oroa sig om att den ska ta slut, eftersom förnyat recept alltid finns tillhands.
Detta recept var Månadens Receptpaket Craft i September 2016.

Ingredienser 

  • 5 x 250g Mr Beer Malt Extract - Pale
  • 2 x 25-28g Hallertau Mittelfrueh pellets
  • 1 x 11g Saflager W34/70 Dry Yeast
  • Carbonation Drops

Färg: Halm/Gyllene
Beska: Medium
Kropp: Medium

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Koka upp 3 liter vatten tillsammans med 250g Malt Extract Pale i en kastrull (~5 l).
    Tillsätt humlen och koka i 30 minuter.
    Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.

    Tillsätt resten av maltextrakten i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen (W34/70) över ytan och sätt på locket.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 15°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 10-14 dagar.
    Börjande från dag 10, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.
    FG-värdet bör bli ca 1007-1011.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare

Ingredienser som behövs