Ruby Roo Pale Ale
9,5 l ~5,8 vol-%
En unik sydafrikansk smak av Rooibos. Denna kung av djungeln för experimentell bryggning är så inbjudande att den aldrig behöver ligga i bakhåll för sitt byte. En medium kropp och beska gör denna Pale Ale till ett ädelt och elegant djur. Men likt de effektivaste rovdjuren, har den ett starkt bett på 5,8% ABV.
Bli stungen av aromer med kryddig peppar, blommiga dofter och citrusfrukter. Rooibosen blandar sig med den söta malten för att skapa en uppfriskande eftersmak. Precis som solnedgångarna över Cedarberg Mountains, har Ruby Roo Pale Ale en rik och spännande blodröd färg. Så, linda dina käkar runt Ruby Roo Pale Ale och gå med i denna smaksafari. Vi lovar att du kommer att ryta av godkännande.
Detta recept var Månadens Receptpaket Craft i November 2017.
Ingredienser
- 1 x 1,3kg Mr Beer North West Pale Ale
- 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Smooth
- 4 x 2.5g Rooibos påsar (eller 10g i lösvikt i en infusionspåse)
- 1 x 11g Lallemand Munich Classic Dry Yeast
- Carbonation Drops
Färg: Rubin/Koppar
Beska: Medium
Kropp: Medium
-
Steg 1: Blanda
Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.
Tillsätt ölsatsen och maltextraktet i jäskärlet.
Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
Strö torrjästen (Munich) över ytan och sätt på locket. Spara jästen från ölsatsen i kylen som reserv.
Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
-
Steg 2: Brygg
Jäsningen kan ta c:a 7-10 dagar.
Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.
FG-värdet bör bli ca 1008-1012.
Då jäsningen är klar, koka upp 1 liter vatten, ta av plattan och lägg i påsarna med rooibos. Låt stå och dra i 30 minuter och ta sedan bort påsarna.
Sila försiktigt ner vätskan, utan att röra upp bottensatsen i jäskärlet.
Låt stå i ytterligare ett dygn innan du buteljerar.