The Voodoo That You Do
8,5 l ~7 vol-%
“I was mighty blue, thought my batch was all through
Till the fridge doors opened, and I gazed upon you.
You do something to me, send the current all through me,
Every time I sip, that frosty glass full of you...”
Kanske brister du ut i lyrisk sång efter din första klunk av denna förtrollande ale? Bärnstensfärgad men lätt dimmig. Maltig men balanserad. Precis de rätta tonerna rakt igenom. Något magiskt händer här...
Detta recept var Månadens Receptpaket Craft i Juli 2016.
Ingredienser
- 1 x 1,3kg Mr Beer Bewitched Amber Ale
- 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Golden
- 250g Brunt socker
- Jästen från ölsatsen
- Carbonation Drops
Färg: Mahogny
Beska: Låg/Medium
Kropp: Medium
-
Steg 1: Blanda
Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.
Tillsätt ölsatsen, maltextraktet och det bruna sockret i jäskärlet.
Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
Strö torrjästen över ytan och sätt på locket.
Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
-
Steg 2: Brygg
Jäsningen kan ta c:a 7-14 dagar.
Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.