Fler bilder

Black Moon Rising

8,5 l ~7,2 vol-%

En svart måne är en ovanlig företeelse och brukar anses som en start på något nytt. En Foreign Extra Stout (BJCP-kategori 13D) är en dryck potent nog för ett sådant tillfälle. Nattsvart med robust maltkaraktär, balanserad men ändå märkbar humlebeska, insvept i en stor, ljusbrun skumkrona. Ge den här brygden tid att mogna. Det kommer att vara värt väntan.

Ingredienser 

  • 1 x 1.3kg Mr Beer Winter Dark Ale
  • 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Robust
  • 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Smooth
  • Carbonation Drops

Färg: Svart
Beska: Medium/Hög
Kropp: Tung

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Tillsätt ölsatsen och maltextrakten i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen över ytan och sätt på locket.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare

Ingredienser som behövs