Fler bilder

Brown Eyed Girl

8,5 l ~6,5 vol-%

En lockande dryck som kommer att lämna dig mätt, men ändå längtande efter en mun till. Stora smaker av karamell-kola-malt balanseras av en träig, örtig humlebeska som avrundar potpurrin av smaker i den här kaxiga versionen av en Imperial English Brown.

Ingredienser 

  • 1 x 1,3kg Mr Beer Bewitched Amber Ale
  • 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Smooth
  • 12g Fuggles pellets
  • 12g Willamette pellets
  • 1 x 11g Safale S-04 Dry Yeast
  • Carbonation Drops

Färg: Brun
Beska: Medium
Kropp: Tung

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Koka upp 0,5 liter vatten tillsammans med Malt Extract Smooth i en kastrull (~2 l).
    Tillsätt Fuggles humle och koka i 5 minuter.
    Tillsätt Willamette humle och koka i ytterligare 5 minuter.
    Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.

    Tillsätt ölsatsen i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen (S-04) över ytan och sätt på locket. Spara jästen från ölsatsen i kylen som reserv.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare