Columbus' Cascading Brown Ale
8,5 l ~6,5 vol-%
Humledriven men med en fyllig maltbas, har denna American Brown precis den rätta balansen mellan de fyra element som gör att öl rinner ner så lätt. Oavsett om du är ute för att utforska nya världar eller om du har krupit upp framför öppna spisen, kommer du med säkerhet att återkomma för att ta ännu en mun full av denna flytande sammet.
Ingredienser
- 1 x 1,3kg Mr Beer Bewitched Amber Ale
- 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Robust
- 12g Cascade pellets
- 12g Columbus pellets
- Carbonation Drops
Färg: Brun
Beska: Medium/Hög
Kropp: Medium
-
Steg 1: Blanda
Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.
Koka upp 0,5 liter vatten tillsammans med Malt Extract Robust i en kastrull (~2 l).
Tillsätt Cascade humle och koka i 5 minuter.
Tillsätt Columbus humle och koka i ytterligare 5 minuter.
Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.Tillsätt ölsatsen i jäskärlet.
Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
Strö torrjästen över ytan och sätt på locket.
Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
-
Steg 2: Brygg
Jäsningen torde totalt ta c:a 7-14 dagar.
Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.