Fler bilder

The Hoff

8,5 l ~4,5 vol-%

Den här brygden avnjuts bäst iförd ett par röda badbrallor. Med en liten blinkning åt TV-serien Baywatch (älska eller hata), bjuder dig Coopers här på ett recept som är inspirerat av en välkänd Hefeweizen och är den perfekta gyllene partnern att dela en relaxad eftermiddag med (efter att du sprungit på stranden i slow-motion hela dagen).
Med aromer av kryddnejlika och banantoner, parade med en spritsig men mjuk maltsmak och ett litet drag av citron som ger en ren finish. Man kan säga att du, med The Hoff, kommer att surfa på en våg av njutning in i solnedgången. Till skillnad från The Hoff himself, kommer denna brygd att förbättras med åldern. Skål!

Vill man ha med jästen i glaset (”mit hefe”), så kan man röra om flaskan innan man häller på glas.
 

Ingredienser 

  • 4 x 250g Mr Beer Malt Extract - Golden
  • 1 x 25-28g Perle pellets (eller motsvarande)
  • 1 x 11g Lallemand Munich Wheat Dry Yeast (eller motsvarande veteölsjäst)
  • Carbonation Drops

Färg: Ljus Gyllene
Beska: Låg/Medium
Kropp: Medium

  • Steg 1: Blanda

    Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.

    Koka upp 1 liter vatten tillsammans med 250g Malt Extract Golden i en kastrull (~2 l).
    Tillsätt humlen och koka i 20 minuter.
    Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.

    Tillsätt resten av maltextrakten i jäskärlet.
    Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
    Strö torrjästen över ytan och sätt på locket.
    Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 20-24°C som möjligt.

    Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
     

  • Steg 2: Brygg

    Jäsningen kan ta c:a 7-14 dagar.
    Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
    Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.
    FG-värdet bör bli ca 1006-1010.

    Tips: Det är en god idé att använda hydrometer vid bryggningen. Med den kan man fastställa när jäsningen är färdig och brygden kan buteljeras. Buteljerar man en halvjäst brygd, finns det risk för att flaskorna spricker. I regel kan brygden anses vara färdigjäst när den specifika vikten (densiteten) legat stabil över en period av minst 2 dagar. Läs mer om hydrometern vid punkt 1.13 i vår FAQ.



    Vidare