Westside Pale Ale
8,5 l ~6,5 vol-%
Denna Pale Ale med inspiration från den amerikanska västkusten baseras på ljus malt och bjuder dig tydliga citrus- och melontoner med ett lätt men beskt avslut. Finstämt blommig, gyllene, bärnstensfärgad ale med en stilla fläkt av tropisk frukt, citron och grapefrukt.
Detta recept var Månadens Receptpaket Craft i November 2015.
Ingredienser
- 1 x 1,3kg Mr Beer Northwest Pale Ale
- 1 x 250g Mr Beer Malt Extract - Pale
- 1 x 25-28g Falconers Flight pellets
- 1 x 11g Lallemand BRY-97 Dry Yeast
- Carbonation Drops
Färg: Gyllene Bärnsten
Beska: Medium
Kropp: Medium/Tung
-
Steg 1: Blanda
Rengör och sanitisera grundligt alla redskap som kommer i kontakt med brygden.
Koka upp 1 liter vatten tillsammans med Malt Extract Pale i en kastrull (min 2 l).
Tillsätt halva påsen Falconers Flight humle och koka i 5 minuter.
Ta kastrullen av plattan. Ställ kastrullen i kallt vattenbad i 15 minuter. Sila därefter ner vätskan i jäskärlet.Tillsätt ölsatsen i jäskärlet.
Fyll på med kallt vatten för att nå 8,5 liter (du behöver inte röra om).
Strö torrjästen (BRY-97) över ytan och sätt på locket. Spara jästen från ölsatsen i kylen som reserv.
Ställ jäskärlet borta från direkt solljus och låt jäsa i så nära 18-22°C som möjligt.Tips: Maltextraktet mjuknar om burken/påsen ställs i hett vattenbad i 15 minuter innan man öppnar den. De sista dropparna kan man skölja ur burken med hett vatten.
-
Steg 2: Brygg
Jäsningen kan ta c:a 7-14 dagar.
Ungefär vid dag 4 (när skummet sjunkit ihop), tillsätt resten av humlen i jäskärlet. (Vi rekommenderar att lägga humlen i en kokpåse el.dyl.)
Börjande från dag 7, mät densiteten dagligen.
Jäsningen är färdig när densiteten ligger stabil över 2 dagar.
FG-värdet bör bli ca 1008-1012.